2022

 

Hned na začátku roku mě čekal složitý úkol najít pětiletému HERBERTOVI Vormicelli nový domov, protože dosavadní milující páníček se pro zdravotní problémy už nemohl o pejska náležitě starat. Za obrovského přispění jedné skvělé duše mé psí rodiny se to podařilo. Herbert zvaný Bertík se ve 2. polovině března přestěhoval k nové paničce do Prahy. Začal mu nový velmi aktivní život bez vodítka, běhání v parcích s pejsky všech velikostí a ras, dlouhé vycházky, výlety... Přes drobná úskalí, která se občas vyskytla, si Bertíček s paničkou vybudoval hezký vztah.

V polovině května jsem byla pozvána do Německa, abych se podívala, kde a jak žije IASCH ISAAC Vormicelli, kterému doma říkají Joschi, a paní Iris Thies, majitelka feny CIARA CASSI Vormicelli, která žije v sousedství, připravila dvoudenní úžasný program s 2 velikými překvapeními. První spočívalo v setkání odchovů po Cassi  i vnoučat a pravnoučat. Ze všech koutů Německa přijelo 23 jezevčíků. Byla jsem nadšená a v některých jsem shledávala podobu s jejich předky. Po opulentním občerstvení následovala přednáška veterinární lékařky o urgentních stavech a první pomoci.
Následující den přišlo druhé překvapení, plavba páníčků a jezevčíků lodí vodními kanály Lipska. 
Byly to dva krásné dny plné zážitků a setkání s milými lidmi a jejich poklady.

                               


IASCH ISAAC Vormicelli se během roku ukázal na 10 výstavách, v červenci opustil třídu mladých a začal běhat mezi dospělými. 2x byl na Zuchtschau, vždy "výborný". Třikrát byl na speciální výstavě jezevčíků, 2x na mezinárodní výstavě, 
1x na Landessiegerausstellung a byl také na obou výstavách (WUT a KV) na Konopišti. Celkem byl 6x V1 a 2x V2.
Během 3 měsíců, od srpna do října, složil 4 zkoušky (Wassertest, BHP1,2,3, Spurlaut a Fuchsbau).
Byl mu vystaven Pracovní certifikát a byl uchovněn.
                              


V srpnu se přijel se svou milou rodinou ukázat IÁSÓN ISSEY Vormicelli s staroušek APOLLÓN Vormicelli.
 

Samozřejmě i IORRIK IRWIN Vormicelli posílá zprávičky a fotky a jsem s milující paničkou v kontaktu, těším se z jejích výchovných úspěchů i z toho, jak se snaží Iorrik, ostatně jako správný jezevčík, výchovu převzít do svých tlapek.