2021

 

 

Zemřela CHŇAPINKA Valentinka - GAIA
18.05.2003 - 01.11.2021

 

Červen - říjen 2021

Brzy po odjezdu IASCHE ISAACA jsme všichni odjeli na chalupu. Nadšení všech bylo veliké, místní kočky urychleně vyklidily terén. Také GAIA pookřála a sluneční hřejivé paprsky jakoby jí dodávaly novou sílu do života. Vystřídala se celá řada milých návštěv, těch psích, ale i těch bez pejsků. Přijel se ukázat IORRIK IRWIN. Z cest po Holandsku, Německu a Francii zavítal do Čech IASCH ISAAC. Na několikadenní prázdniny přicestoval HERBERT. Čas rychle ubíhal, jak je jeho zvykem, a s dny podzimu přišel i den našeho návratu do Karlových Varů. A jako každoročně se opět všichni radovali, že jsou doma. I GAIA vesele běžela domů a cestou "četla" staré známé pachy.

 
 

                                                            CHŇAPINKA Valentinka - GAIA

 
                                              IASCH ISAAC Vormicelli a GIDDA Vormicelli

                                          
                                                                  HERBERT Vormicelli

 

 

18.05.2021 - CHŇAPINKA Valentinka zvaná Gaia má dnes 18. narozeniny!

Přestože životního elánu, kterým donedávna udivovala, už prece jen ubylo, má Gaia i v tomto pokročilém věku provázeném dlouhým spánkem své každodenní úseky aktivity. Zejména večerní špacírky si užívá, ty ostatně měla ráda i v mládí.
Milá Gaidulko, přeji ti krásné příští dny, týdny, měsíce....

 

 

01.05.2021 - se IASCH ISAAC Vormicelli vydal do světa

Na dlouhou cestu do nového domova byl dobře připraven a zvládnul ji výborně. Jako vždy po odchodu posledního štěňátka doma nastal podivný klid. Gidda byla báječnou trpělivou maminkou. Ten krásný čas se štěňátky utekl a zatímco ve 3 domácnostech malí pejskové nastolili nový řád, v té naší se vše vrací do původního rytmu.

 
 

 

24.04.2021 -  IASCH ISAAC Vormicelli 12 týdnů

Iaschík už dávno není nemotorné štěňátko, najednou je z něj vynalézavý malý jezevčík, velmi činorodý, šikovný, uštěkaný. Venku už si hezky vykračuje na vodítku. No hezky... tedy chvílemi hezky. A ty chvíle jsou různě dlouhé a snad se i postupně malinko prodlužují. 

 
 
 

 

17.04.2021 - 11 týdnů - IASCH ISAAC Vormicelli

Socializace je v plném proudu, tady na Čerťáku v Karlových Varech potkáváme hodně pejsků nejrůznější velikosti i původu. Iaschík pečlivě zkoumá jejich pachové stopy a zanechává své vzkazy. Cestou míjíme mnoho takových počůraných sloupků a u každého Iasch zvedne nožičku, jen "inkoustu" se mu pak už nedostává.
Iorrik i Iásón se už skvěle zabydleli v nových domovech, páníčkům přeji hodně trpělivosti a lásky a klukům vzkazuji: Pamatujte, co vás maminka naučila.

 
 

 

10.04.2021 - štěňátkům je 10 týdnů

Doma je už jenom IASCH ISAAC. Výhoda, že je déle u maminky, je kompenzována její soustředěnou výchovou, která se nezasvěceným může zdát docela tvrdá. Lekce výchovy jsou střídány maminčinými něžnostmi.

 
 

 

09.04.2021 - odjel do nového domova IORRIK IRWIN Vormicelli

 
 
 

 

07.04.2021

 
 
 
 


 

03.04.2021 - štěňátkům je 9 týdnů

Neobyčejně rychle ten krásný čas letí...

 
 
 
 

 

01.04.2021 se vydal do světa IÁSÓN ISSEY Vormicelli

Na konci 9. týdne opustil rodné místo, maminku, bratry a ostatní členy malé smečky, oblíbená místečka i pelíšky malý pejsek s již dostatečnou průpravou do života. Před odjezdem vyzkoušel všechny máminy cecíky, zda by nebylo ješrě trochu mléka. Cestu do nového domova zvládnul bez maléru. A tam doma na něj čekalo překvapení, bratranec Apollónek zvaný Tobík. Je to více než patnáctiletý pes a svého malého příbuzného přijal skvěle. Kluci, mějte se rádi a přeji hezké společné dny nejen vám, ale i těm, co se o vás tak hezky starají.

 
 
 

.....a s APOLLÓNEM Vormicelli

 

31.03.2021

 
 
 

 

27.03.2021 - štěňátkům je 8 týdnů

Maminka Gidda už zastavila produkci mléka a já pilně pracuji na tvorbě pestrého jídelníčku. Jakmile malí pejskové uslyší známé zvuky, které signalizují přípravu potravy, hlasitě mě povzbuzují. Baští už i granulky, raději suché než přelité masovým vývarem. Štěkají, vrčí, piští a neustále poměřují své síly. Při rvačkách používají svých ostrých zoubků a já se jen divím, že neteče krev.

 
 
 
 
 
 

 

24.03.2021

 
 

 
 

 
 

 

20.03.2021 - štěňátkům je 7 týdnů

Mají za sebou další odčervení, první vakcinaci, tetování a čipování. Před všemi úkony pan doktor každého pejska pečlivě prohlídnul, poslechl srdíčko, prohmatal bříško, provedl kontrolu varlátek a konstatoval, že je vše v pořádku. Ocenil suverénní chování malých návštěvníků při průzkumu ordinacie i přilehlé laboratoře. 
Pejskové také dobře zvládli první cestování autem po bohatě vinuté silnici. Prostě pašáci.

 
 
 
 
 

 

17.03.2021

 
 
 
 
 
 
 


 

13.03.2021 - štěňátkům je 6 týdnů

Všichni tři kluci se pohybují na pevných nožkách, svalovou soustavu posilují běháním a zápasy vzájemnými nebo s maminkou. Ostré zoubky jsou obávanou zbraní. Z nabízených potravin nejrychleji z misky zmizí syrové hovězí maso. Po jídle dostávájí malý dezert, např. segment sušeného střívka (smradlavý, ale velmi chutný). Všichni jsou přiměřeně hodní, jak jen jezevčíci a zejména ti drsní umí být.

Každý z budoucích majitelů si už jistě poznává toho svého pejska.

 
 

 
 

 
 

 

 

10.03.2021

Na první dvojici fotek je IORRIK IRWIN, na druhé IASCH ISAAC a na třetí IÁSÓN ISSEY.
Na poslední čtveřici snímků je dvojice "růžový" a "modrý".  

 

 

 

 
 

 

 

06.03.2021 - štěňátkům je 5 týdnů

Celkem zdárně se učí čistotnosti, testují nabízené pokrmy, provozují rvačky, při kterých používají svých ostrých zoubků, které  se jako jehličky zapichují do soupeře. No a maminka Gidda spolu se mnou láskyplně sleduje to veliké hemžení.
 

IORRIK IRWIN Vormicelli
 
 

IASCH ISAAC Vormicelli
 
 

IÁSÓN ISSEY Vormicelli
 
 

 

03.03.2021

IORRIK IRWIN Vormicelli

 
 

IASCH ISAAC Vormicelli

 
 

IÁSÓN ISSEY Vormicelli

 
 

 

27.02.2021 - štěňátkům jsou 4 týdny

V průběhu 4. týdne jsem pejsky začala přikrmovat, chutná jim pribináček, ale mnohem dychtivěji jedí maso. Mají za sebou další odčervení pastou Banminth. Učí se čistotnosti. A v mordičkách už vykukují špičky prvních zoubků.

Na první dvojici fotek je IORRIK IRWIN, na druhé dvojici IASCH ISAAC a na třetí IÁSÓN ISSEY.

 
 
 

 

24.02.2021
 
 

 

20.02.2021 - štěňátkům jsou 3 týdny

Nejaktivnější je druhorozený pejsek IASCH ISAAC, který už 3. den docela pěkně chodí, ostatní dva překvapili až dnes večer, kdy se poprvé vydali na malý výlet kolem boxu.
 
 


 

17.02.2021
 
 

13.02.2021 - štěňátkům jsou 2 týdny

Štěňátka otevřela očka, délka oušek roste před očima a pokusy o jiný než plazivý pohyb jsou stále častější. 
Z bedny, ze které se donedávna ozývalo převážně mlaskání, je už slyšet škála různých zvuků. Životní projevy nabývají na intenzitě. Poprvé jsem pejskům ostříhala drápky a dnes dostanou odčervovací pastu Banminth.

 
 
 

09.02.2012  pár obrázků pro ty, kteří se na ně těší  
 

 

06.02.2021 - štěňátkům je 1 týden

Jeden z nejnáročnějších životních momentů, narození, zvládli všichni 3 kluci za pomoci maminky výtečně. Celý týden měli napilno, věnovali se spánku, maminčiným cecíkům a růstu. Po týdnu života už jsou mnohem větší. Maminku mají báječnou, má pohotovost 24 hodin denně.
Pejskové dostali jména IORRIK IRWINIASCH ISAACIÁSÓN ISSEY.
 
 
 



 

30.01.2021 ve druhé polovině dne jsme se konečně dočkali

Během 4 hodin přivedla na svět GIDDA Vormicelli 3 štěňátka. Maminka byla při porodu hodně šikovná, vše obstarala sama a počínala si velmi obratně, dokonale vyčistila i porodní box, takže má pečlivá připravenost pomoci jí se ukázala zbytečná. Tatínkem je LUCAS od Vévody Huberta, velký fešák.
Máme 3 pejsky, všichni jsou zadaní, a nastává nám překrásné období úžasu při sledování uchopování života.
 
 


 

30.01.2021 - dlouhé čekání na štěňátka...

Vše máme už 10 dnů připravené a teď nezbývá než čekat. 
 

 

29.01.2021 - FRUPINO Vormicelli a jeho 3 sourozenci jsou sedmiletí!

Všem ( FESTINĚ, FORTISOVI a FERGANOVI) letí gratulace a páníčkům i paničkám velký dík za péči o malé drsné osobnosti.
 

 

13.01.2021 - ARTEMIS Vormicelli je 15 roků

Už celých 15 roků se těším z její skvělé povahy, vzpomínám na všechny její úžasné úspěchy na výstavách a na její radost při práci, kterou předvedla také na zkouškách. V roce 2017 se ukázala na 2 výstavách, na jedné získala BOS a na druhé BOB od renomované rozhodčí pro jezevčíky. Získáním titulu Český veterán šampion uzavřela svou výstavní kariéru.
Jedinému žijícímu sourozenci APOLLÓNOVI - Tobíkovi přejeme pevné zdraví a hodně psí radosti.