2016

VESELÉ VÁNOCE
Krásné Vánoce a šťastný rok 2017  přejeme všem přátelům a příznivcům jezevčíků, zvláště těch drsných, a speciální pozdravy letí do domovů všech našich odchovů. Buďte zdraví, šťastní, veselí ... a naplno si užívejte každého dne nadcházejícího roku.

Důležitá zpráva pro ty, kteří čekají na naše štěňátka
10.12. byla DASSI Vormicelli nakryta norníkem HURVÍNKEM Valentinka. Dassinka se k aktu dostavila náležitě roztoužená a Hurvínek sršel bujarou energií. Jen škoda, že jsem s sebou neměla foťák. Když bylo po všem, lehnul si Hurvajs na záda a vyzařovalo z něj takové nadšení doprovázené loupáním očima, jak to dokáží jen jezevčíci, že je líto, že jsem to nezvěčnila.
Věřím, že se můžeme těšit na štěňátka, která by se měla narodit v první dekádě února 2017.

(nahoře HURVÍNEK Valentinka, dole DASSI Vormicelli)

Mezinárodní výstava psů Winner Show Nitra 03.12.2016
GORDIE Vormicelli získal V1, CAC a res. CACIB (rozhodčí p. Fairaislová).


O necelé 2 měsíce dříve vyběhala GABBAIA Vormicelli na MVP v Českých Budějovicích V1, CAC a res. CACIB
(rozhodčí p. MVDr. Šlapanský), prošla bonitací a stala se kandidátkou chovu.

Mezinárodní výstava psů Prague Expo Dog 30.10.2016
GIDDA Vormicelli v 16 měsících a v silné konkurenci krásných ruských soupeřů vyběhala V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB, Vítěz Prahy a 5. BIG (rozhodčí p. Coufal, soutěže posuzoval pan MVDr. Šimek).

Neděle 28.08.2016 byla ve znamení výstav
Na Krajské výstavě v Brně nás výtečně reprezentoval pes GORDIE Vormicelli. Pro paničku to byl první start ve výstavním kruhu a věřím, že i další plánovanou výstavu si s Gordiem pěkně užije.
 
 
Posudek od rozhodčí p. L. Frnčové: správná velikost a síla kostí, výborná hlava, tmavé oko, nůžkový skus, velice pěkná horní i dolní linie, korektní úhlení i pohyb, správná srst i znaky. Získal V1 a VTM

Zatímco Gordie běhal v Brně,  my jsme byli na Klubové výstavě jezevčíků v Nepřevázce. Trpasličí drsnosrsté jezevčíky posuzovala p. A.Buriánková.
Ve třídě mladých, kde běhaly 4 feny, se předvedla GIDDA Vormicelli  s hodnocením V2 a posudkem: elegantní fena s výbornou hlavou, korektní horní i spodní linie i zaúhlení obou párů končetin. V pohybu lehce sbíhavý pohyb vzadu.
ARTEMIS Vormicelli (10 let a 7 měsíců) běhala ve třídě veteránů a získala V1 a BOV a posudek: veteránka ve vynikající kondici, vynikajícího temperamentu, dosud prvotřídní kvality, vynikající předvedení.

Vedro bylo úmorné, celá smečka byla trpělivá a nikdo nezlobil. Po dlouhé výstavní pauze jsme zase viděli spoustu milých "starých" známých a ke všemu nám ještě přijel fandit FORTIS Vormicelli se skvělým milým doprovodem.

Hlášení z května, června a začátku července

Od naší poslední aktualizace uplynuly téměř 2 měsíce. Zdá se, že s každým přírůstkem ve smečce se den o nějakou tu hodinku zkrátí, zato naběhaných kilometrů přibude a čas strávený v přírodě s příjemným pocitem, že si jej všichni užíváme, poněkud nabobtná. Uhlídat celou bandu je docela náročné, takže někdy chodíme na individuální výpravy, také z důvodu, aby se i mladší jedinci spoléhali sami na sebe. Dnes konečně přidávám pár fotek z našeho života z posledních 2 měsíců.
 
 
 
 
 

25.06.2016 - vrh "G" (Gabbaia, Gidda, Gordie a Gambi) slaví 1 rok
GIDDA dokázala, že je nedostižně devastační. Totálně zničila bohatý arzenál hraček všeho druhu, prokousala díry do všech dek, načala několik pelíšků... V lese se zdá být šikovná. Je to prostě činorodá intelektuálka.
GORDIE má za sebou 1. výstavu, pěkný posudek od pana Havelky s hodnocením "výborný". Panička jej pod vedením zkušené výcvikářky připravuje na lovecké zkoušky.
GABBAIA se rovněž připravuje na zkoušky a brzy vstoupí i do výstavního kruhu.
Všichni 3 jmenovaní milují vodu.
GAMBI žije jako společník a majitelům dělá velikou radost. Je to pěkný pejsek, kterého jsem si chtěla nechat doma, ale v dámské smečce mít 2 psy by nebylo rozumné.

Všem majitelům děkuji za péči o ta malá čiperná zlobítka. Mějte se báječně!!!

Gidda:


Gordie:



Gabbaia:

Fotku Gambiho bohužel nemám, tak přikládám ještě jednou Gordieho a jeho parťačku Estimable Demi.

18.05.2016 - CHŇAPINKA VALENTINKA(Gaidulka) slaví 13. narozeniny


A měli jsme milou návštěvu, přijela pravnučka Gaidulky ANNE VOM GOITZSCHE BLICK  s dcerami COCCO CHANEL a CIKKI CLORIS VOM GOITZSCHE BLICK. Nejsou krásné?


Konec dubna patřil Gordiemu
Poslední dubnový den absolvoval GORDIE VORMICELLI svod loveckých psů. Nebyla u něj shledána žádná vada, je plnochrupý, má tmavé oko, výrazné znaky.
 

Gordie a Estimable Demi Vormicelli
 
 
 

16.03.2016 - pár slov o Giddě
GIDDA VORMICELLI zdárně přezubila, má za sebou 1. hárání a první dvě vážnější rvačky s maminkou. Obě starší feny (babičku Gaiu a tetu Artemis) respektuje, ale s maminkou poměřuje síly. Se starším bratrem Frupinem trénuje bojová umění a zdokonaluje se. Na vycházkách spolu vytvářejí nerozlučnou dvojici.
Několik fotek z posledních 3 měsíců:
BŘEZEN
 
 
ÚNOR
 
 
 

LEDEN
 
 

 

 

15.03.2016 - ESTIMABLE DEMI VORMICELLI jsou 3 roky
Demi žije ve společnosti standardní fenky Andělky a bratrance Gordieho. Paničku mají skvělou, výborně jim slouží a tak se nikdy nikdo z nich nenudí. Díky moc, Mirko!
  

 

29.01.2016 - FRUPINO VORMICELLI má 2 roky
Hlavní náplní jeho života je obrana  babičky, tety, maminky a malé sestřičky. Úkolu se zhostil s vervou jemu vlastní stejně jako zaučování malé Giddy ve všem, co má jezevčík umět. Na výletech je jí stále po boku a tvoří spolu velmi akční duo.
  

 
 

13.01.2016 - ARTEMIS VORMICELLI slaví 10. narozeniny
Neuvěřitelné. Dnes je to 10 let, co se v naší chovatelské stanici narodil první vrh. Po rodičovském páru CHŇAPINKA Valentinka a DALAMÁNEK Valentinka přišlo na svět 5 zdravých štěňátek, která dostala jména AFRODITÉ, ARIADNÉ, ADONIS, ARTEMIS a APOLLÓN. Všem přeji do dalších roků pevné zdraví a stále milující páníčky, kterým tímto děkuji za péči a čas, který svým miláčkům věnují.
Artemis mi splnila mnohem více, než o čem jsem snila, má skvělou povahu, byla výbornou, velmi trpělivou a tolerantní matkou, hodně radosti jsem s ní zažila na mnoha výstavách i na zkouškách.