2023

01.03.2023 proběhlo v chovatelské stanici z Krumlovské obory krytí feny WERENA Rosmery psem GORDIE Vormicelli a po 2 měsících se narodila 4 štěňátka, 3 pejskové a 1 fenka. Byl to povedený vrh, stejně jako ten předchozí ze stejného spojení z roku 2022, kdy se narodili 4 pejskové. Jeden pejsek z letošního vrhu putoval do Německa a na jeho výběru jsem měla možnost se podílet. 
        
                                                                        BENY z Krumlovské obory


23.04.2023 byl GORDIE Vormicelli velmi vážně poraněn divokým prasetem. Šlo o kombinované zranění břicha, hrudníku, zlomeninu pravé přední končetiny a čelisti. Končetina vypadala velmi zle a dokonce byla zvažována i její vysoká amputace. Gordiemu se dostalo vynikající péče na veterinární klinice Vyvet MVDr. Ivo Hyláka. Pejsek se do konce května i přes zpočátku velmi nejistou prognózu zcela zotavil! 
            

GORDIE Vormicelli byl po stanovení DNA profilu a dalších genetických testech ( Cord2-PRA a NPHP4, NCL1 a 2, OI,
RSPO2) zapsán do Plemenné knihy v Německu. Všechna genetická vyšetření ukázala, že jde o zdravého homozygota, který nepřenáší na své potomky progresivní retinální atrofii (PRA), osteogenesis imperfecta ani neuronální ceroidlipofuscinózu 1. a 2. typu. V obou alelách nese gen RSPO2, což znamená, že je homozygot a přenáší na potomky výhradně drsnou srst s obočím a vousem.
                          
                                                            ESTIMABLE DEMI Vormicelli a GORDIE  Vormicelli


V dubnu letošního roku měl první nevěstu IASCH ISAAC Vormicelli, byla jí COCCO CHANEL vom Goitzsche Blick.
07.07.2023 se narodila 2 štěňátka, pejsek LUDWIG a fenka LOTTE.
                                               

22.07.2023 získal IASCH ISAAC Vormicelli na Körschau v Münsteru licenci k chovu, což je jakási 1. liga chovných psů. Účast na této prestižní akci má řadu podmínek, psa na ní posuzují vždy 2 rozhodčí a pes ji může absolvovat jen 1x.
Joschi prošel s hodnocením "výborný".
Druhý den byla v Münsteru LSA (Landessiegerausstellung), kde Joschi vyběhal V1, VDH CAC, DTK CAC, LS a BOB.
V červnu na MVP v Erfurtu vybojoval V1, VDH CAC, DTK CAC, CACIB a BOB. V září se stal VDH šampionem Německa. Letošní výstavní sezónu zakončil na třídenní MVP v rakouském Welsu, kde ve velmi silné konkurenci
1. den V1, CACA, CACIB, BOB, Sieger Wels 2023 (rozhodčí p. Thomas Fritsche, A)
2. den V1, CACA, CACIB, BOB, Winter Trophy 2023 (rozhodčí p. Ing. Anna Krejzková, CZ)
3. den V1, CACA, res. CACIB (rozhodčí Caroline Geerts, A).
                               

                           


30.08.2023 jsme měli nečekanou milou návštěvu. Anna a Nina Beznoskovy na pěší túře Krušnými horami udělaly odbočku na Přebuz a přišly se ukázat i s pejsky. Ráda jsem je všechny viděla, CHEEBY CHICCO Vormicelli je drobný tmavý divočák, velmi temperamentní. Parťákem je mu pejsek z útulku v exteriéru se silnou stopou tibetského teriéra.
Chicco byl v létě roku 2021 uchovněn. Absolvoval zkoušku z norování na lišku (ZN), byl na jediné výstavě, z které si odnesl V1 s dovětkem, že mu chybí ringdrezúra (rozhodčí p. Ladislav Frnčo), a prošel bonitací.