2019



28.09.2019 - GORDIE Vormicelli BZ
Chovný pes GORDIE Vormicelli úspěsně absolvoval barvářské zkoušky ve 2. ceně (barva 3, ostatní ve 4).


 

Srpnová vzácná návštěva
Na konci srpna navštívila CHERI CHITTA Vormicelli s paničkou rodný dům. Setkání bylo báječné, škoda, že dva dny utekly příliš rychle. Cherinka je moc šikovná fenka, která se v lese dobře orientuje a na stopě zvěře je hlasitá. Na jaře absolvovala svod a později se ukázala na dvou výstavách, z obou má potěšující posudky ovšem s jedním černým puntíkem - nechce se předvádět.
 

Onemocnění Frupina

Idylické jarní dny náhle přeťalo Frupinovo stonání. Velmi temperamentní pejsek byl v podvečer najednou bez nálady, večer už chodil vzadu zkráceným krokem a nevyskočil na gauč, kam dosud snadno elegantně vyskakoval. Řekla jsem si, že klidový režim situaci vyřeší. Umístila jsem Frupa do klece s tím, že tam 2 až 3 týdny bude muset vydržet, samozřejmě s kratičkými pauzami na vyvenčení, a že brzy bude zase v pořádku. Když ale následující den ráno z klece nevyběhnul, ale vysunul se zabírajícími předními končetinami a zadní byly ochrnuté, věděla jsem, že problém je mnohem závažnější.
Po konzultaci s 2 veterinárními lékaři a s jedním velmi zkušeným chovatelem jezevčíků jsem se rozhodla pro konzervativní léčebný postup. První 3 až 4 týdny byly velmi náročné, střídalo se přesvědčení o správné volbě léčby, která spočívala v injekční aplikaci Milgammy doplněné tabletami Carprodylu, užití sálavého tepla a ve velmi frekventní rehabilitaci, masážích a stimulaci zadních končetin a v maximálním omezení pohybu, s pochybnostmi, zda by přece jen operace nebyla tou lepší cestou k uzdravení.
Dny míjely, obnovování funkce zadních končetin vykazovalo posun k lepšímu, doprovázený opět starostmi, zda je zlepšení úměrné době trvání a zda se pohyb obnoví v plném rozsahu. V té době už jsem vysadila všechny medikamenty, dostával jen Hericium, trval klidový režim, intenzivní rehabilitace s masážemi a program krátkých vycházek. Na začátku července jsem Frupina poprvé vzala na louku. Ve vysoké trávě pěkně nožky zvedal a měl obrovskou radost, že je na místě, kam vždycky rád chodil. Zadeček ještě mnohokrát ustřelil do stran, nohy ještě neustály všechny prudké zatáčky. Výšlapy jsem postupně prodlužovala a za několik týdnů, během nichž posílily všechny potřebné svaly, se Frupino dopracoval do úžasné formy. 
Dnes je to zase pejsek s krásnými rovnými zády, s pěknou mechanikou pohybu a s jiskřičkami v černých očích. Pohled na jeho krásně modelovaný zadeček s kmitajícími nožkami a s pěkně neseným proutkem mi dělá denně obrovskou radost. 
 

Jaro na Přebuzi
Jarní dny tu byly hodně studené, užili jsme si i v květnu pořádné chumelenice, ale také několik teplejších dnů, a teď se těšíme především na dny slunečné, které nás určitě čekají. Smečka je tady spokojená, obě babičky (16 a 13 let)  tady pookřály. Co víc si přát.
 
 
 
 


 

18.05.2019 slaví Gaia (CHŇAPINKA Valentinka) 16. narozeniny
A jak se jí vede? Posuďte sami z aktuálních fotografií.